Броколи Пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Броколи Пане
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
20/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Който не харесва броколи, значи не е опитал нашите панирани броколи"

Необходими Продукти

  • броколи - 800 г
  • царевично брашно - 2 и 1/5 к.ч.
  • яйца - 2 бр. големи
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щ.
  • червен пипер - 1 щ.
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте броколите и ги накъсайте на розички. Пуснете ги във вряща вода за 4-5 минути и след това ги измийте с ледена такава.

Оставете бланшираните розички да се отцедят от течността, а през това време се захванете с панировката. Тя се приготвя от яйцата, брашното, бирата и подправките.

Всичко се смесва и се разбърква много добре. Отцедените броколи се потапят в сместа и се пържат в силно загрята мазнина, докато придобият златиста коричка.

След това се отцеждат върху кухненска хартия. По желание се сервират с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обожавам панирани броколи и карфиол, по тази рецепта се получават супер
25.04.2023 12:02
Анонимен
Анонимен
Страхотни!
18.06.2022 12:37
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ммм, досега не бях пробвала с биричка, но истината е че стават наистина разкошни!
21.10.2017 12:12
5