Ванилов крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Ванилов крем1 / 7
20/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Класически ванилов крем, който се остава най-обичаният десерт на малки и големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете първо нишестето в 1 ч.ч. прясно мляко, а останалото сложете да за загрява на котлона със захарта. След това към него добавете ванилията и маслото.

Разбийте отделно жълтъците от белтъците и ги смесете на тънка струйка с млякото.

Леко доливайте от сместа към нишестето и разбивайте непрекъснато до сгъстяване на котлона. Снемете от огъня готовия ванилов крем и го охладете леко.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и 1 с.л. захар до пухкави връхчета и смесете внимателно с крема. Разпределете готовия ванилов крем в намокрени и отцедени десертни чашки и поднесете изстинал.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: