Маринована червена капия

КлиментКлиментНовак
21/09/2015
"Няма да пропуснем и тази година за затворим маринована червена капия, а вие си запишете рецептата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49 521
  • Преглеждания за месеца14651
  • Преглеждания за седмицата263
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг червена капия
  • оцет - 500 мл
  • вода - 2 л
  • черен пипер - 1 пакетче
  • олио - 1 с.л. на буркан
  • сол - 200 г
  • дафинов лист - 1 листенце на букран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Възвираме марината от водата, оцета и солта и пускаме в нея почистените чушки, само колкото да се попарят.

След това ги изваждаме и ги оставя да се отцедят, но не изхвърляме маринатата.

междувременно на дъното на всеки буркан слагаме по една супена лъжица олио, дафинов лист и няколко зрънца черен пипер. Напълваме бурканите с отцедените чушки и ги запечатваме с капачки.

Накрая ги стелиризираме в продължение на 15-20 минути, а след като се охладят, ги обръщаме.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентина Станкова
А какво става с маринатата?
13
0