Класически масленки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Класически масленки1 / 7
21/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Бързите масленки са познати от детството на почти всички. Те изключително пръхкави и вкусни. Рецептата за бързи сладки с мас е лесна, много икономична, а резултатът - много вкусен!"

Необходими Продукти

  • мас - 200 г размекната, свинска
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - около 400 г
  • ванилия - 4 прахчета
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с голяма вилица яйцето, размекналата се свинска мас и захарта. Добавете сместа към брашното с ванилията.

Замесете тестото бързо, за да не размекне прекалено мазнината. Тестото разточете на кора с дебелина около 5 мм и изрежете желаните от вас форми - квадратчета, правоъгълници, кръгчета и т.н., а дори може да оформите масленките на топчета.

Подреждайте ги върху тава с хартия за печене и ги изпечете на 180 градуса за около 10-12 минути - докато порозовеят съвсем леко.

Готовите масленки още горещи се овалват в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: