gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от грозде

Конфитюр от грозде

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Конфитюр от грозде1 / 2
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Домашен конфитюр от грозде - просто трябва да го опитате"

Необходими Продукти

  • грозде - на зърна 1 кг.
  • захар - 1. 2 кг.
  • вода - 2 ч.
  • винена киселина - 1.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/.

Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла/.

Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя да престои 1 - 2 ч. след това се вари до желаната гъстота на сиропа. При варенето пяната се обира непрекъснато. Две - три мин. преди свалянето от огъня се прибавя винената киселина.

Оставя се 7 - 8 ч. за пълно проникване на захарния сироп в плодовете.

Насипва се в сухи и чисти буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: