Задушени телешки пържолки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
21/09/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 992
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • брашно - 2 супени лъжици
  • моркови - 1 брой
  • дафинов лист - 5 броя
  • кимион - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на няколко отделни пържоли с дебелина от около 1 см. След като се обработят с дървен чук, пържолите се поръсват със сол, черен пипер и се запържват в предварително сгорещена мазнина, докато се свият.

Запържените пържоли трябва да се прехвърлят в тенджера. Между тях се поставя 1 глава нарязан лук, дафиновите листа и останалите подправки. Накрая пържолите се поливат с топла вода – 4-5 пръста над месото, и се оставят да врят на умерен огън.

В мазнината на пържолите се опържват ситно нарязана глава кромид лук, настърган морков и нарязана чушка. Когато зеленчуците омекнат, към тях се прибавят настърган домат, брашното и червен пипер.

Сместа се прибавя към врящите пържоли и се бърка до получаването на хомогенна смес. Пържолите се оставят да врят за още няколко минути на среден огън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар