Бирен шаран за Никулден
Beer Carp for St. Nicholas’ Day
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Бирен шаран за Никулден

Бирен шаран за Никулден

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Бирен шаран за Никулден1 / 2
03/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"С този бирен шаран сме готови да посрещнем повече от един Никулден"

Необходими Продукти

  • риба - 1 шаран, около 1.2 кг
  • бира - 250 мл тъмна
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • карамфил - 2 карамфилчета
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • моркови - 2 броя
  • патладжани - 1 брой, не голям
  • лук - 1 голяма глава червен
  • копър - ситно нарязан пресен
  • олио
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете бирата в дълбок съд. Изчистете чесъна и го нарежете на тънки кръгчета. Счукайте заедно бахара, кимиона, карамфила и черния пипер. Добавете подправките и чесъна към бирата и разбъркайте.

Нарежете измития и изчистен шаран на едри парчета и го поставете в бирата за 30 минути да се маринова. Нарежете лука на полумесеци, морковите и патладжана на продълговати парченца. Копъра нарежете на ситно.

Извадете парчетата шаран от маринатата и подсушете с домакинска хартия. Изпържете в дълбок тиган в предварително загрято олио по 2 минути от всяка страна. Добавете зеленчуците и като разбърквате леко гответе около 5 минути.

Добавете около 100 мл от маринатата и задушавайте до готовност за около 15-на минути. Преди да свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: