Лесни постни гювечета

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
25/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 012
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета моркови и картофи се бланшират във вряла вода за няколко минути, за да омекнат.

След това във всяко гювече се слага по малко олио, отгоре се разпределят зеленчуците, овкусени със сол и чубрица.

Сипва се малко вода, отгоре се чуква по едно яйце и се пекат на 180 градуса до готовност на яйцето. Поднасят се топли.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар