gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена сьомга в сметанов сос

Печена сьомга в сметанов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Печена сьомга в сметанов сос1 / 2
26/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се почиства. Копърът и лукът се нарязват на ситно. Смесват се и с тях се пълни вътрешността на рибата.

В тава, обилно намазана с масло, се слага рибата и се посолява отгоре.

Лимонът се изстисква и рибата се полива със сока.

След това върху нея се излива сметаната. Рибата се пече 20 минути на 220 градуса.

Вади се от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната за още 15 минути на същата температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: