gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано заешко месо

Консервирано заешко месо

MarianaMariana
Джедай
5618462k
Консервирано заешко месо1 / 2
25/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции12
"Човек трябва да има заешко месо винаги под ръка - вече е напълно възможност с тази рецепта за консервиране"

Необходими Продукти

  • заек - 4 - 5 бр. цели
  • олио - 600 - 700 мл
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално. Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода.

Загрейте олиото и и запържете месото на няколко пъти, като целта е да го запечатате само за 2-4 минути, докато побелее.

Подредете заешкото месо в буркани по 800 мл. Добавете 1-2 с.л. от мазнината, в която сте го запържили, 5-6 зърна черен пипер, 1 ч.л. сол и бульона от сварените ребра, като не пълните бурканите догоре.

Запечатайте бурканите и стерилизирайте за 100 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: