gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Селска туршия само със сол

Селска туршия само със сол

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5010k
Селска туршия само със сол1 / 4
28/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Готвене25 мин.
Общо175 мин.
Порции10-12 буркана
"Вкусна туршия, която се приготвя само със сол и мерак!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се измиват и се подреждат плътно в буркани или други подходящи съдове.

След това се възвира саламура само от вода и сол.

Тя се оставя да се охлади малко, за да може с нея да се залеят зеленчуците.

После съдът се затваря и се затиска с кръстачка и камък. Претака се през ден в следващите две седмици.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: