Сладкиш с грозде

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Сладкиш с грозде1 / 2
04/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 парчета
"Трудно ще намерите по-вкусен сладкиш с грозде - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя, разделени жълтък от белтък
  • мазнина - 100 г краве масло
  • захар - 200 г пудра
  • брашно - 250 г
  • грозде - 100 г гроздови зърна, без семки
  • орехи - 100 г смлени
  • захар - 150 г пудра
  • ванилия - 1 пакетче
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с 50 г пудра захар, а маслото се загрява да се разтопи. В средата на брашнената купчинка правите кладенче, в което изливате разтопеното масло и наръсвате щипка сол. Прибавяте жълтъците и от продуктите се замесва тесто, като постепенно се събира на топка.

Фурната трябва да се загрее до 250 градуса. Разстилате тестото във форма за торта или кръгла тавичка, като покривате дъното, краищата се изтеглят нагоре, за да покрият част от околния ръб. Слагате да се запече, а през това време разбивате двата белтъка на сняг със 150 г пудра захар. Към снежните белтъци накрая добавяте смлените орехи и една ванилия.

След като тестото порозовее се изважда и отгоре се нареждат гроздовите зърна. Поливате с белтък и леко, с обратната страна на лъжицата заравнявате. Десертът се връща отново в печката за около 10 минути, колкото да стегне белтъкът и да хване розова коричка.

Поднесете гроздовия сладкиш охладен.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: