Миди по моряшки с бяло вино
Sailor Style Mussels with White Wine
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по моряшки с бяло вино

Миди по моряшки с бяло вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Миди по моряшки с бяло вино1 / 2
03/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Приготвянето на миди е истинско изкуство, запазено за опитните готвачи. Ние смятаме да се концентрираме върху изяждането им!"

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 1/2
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • бял пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • вино - 1 ч.ч., бяло
  • масло - 100 г
  • галета - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се изстъргват добре, отстраняват се отворените и повредените миди. Сипва се вода, колкото да ги покрие и се кипват заедно с 1 връзка нарязан магданоз, 1 глава ситно нарязан лук, чесъна и подправките, без белия пипер.

Мидите се варят 5 минути на силен огън. След това съдът се разклаща силно и се вари, докато мидите се отворят, като от време на време се разклаща. Когато се отворят всички миди, се добавя част от маслото и съдът се отстранява от огъня. Бульонът се прецежда, а черупките на мидите се отделят само от едната страна. Останалите с месото черупки се подреждат в подходящ съд.

В отделен съд се поставя ситно нарязаната останала глава лук заедно с виното и се вари, докато обемът се намали наполовина, след което се прибавя 300 мл бульон от мидите и предварително запърженото в 1 с.л. масло брашно и галета. Доварява се, докато се сгъсти, поръсва се със сол и бял пипер.

Мидите се заливат с получения сос. Преди сервиране поръсвате с много магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
41
31
20
10
Дай твоята оценка: