Паста Арабиата с тигрови скариди

08/10/2015
Жоси
отЖосиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо944
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката ал денте в подсолена вода.

През това време загрейте маслото, което може да замените със зехтин за готвене, и добавете почистените предварително скариди, чесъна и лютия червен пипер. Разбъркайте за 2-3 минути, докато скаридите са почти готови.

Добавете скълцаните домати и гответе още около 3 минути. Следва да добавите виното - с него разбъркайте около 2 минути, докато се изпари алкохолът.

Добавете в съда отцедената паста и разбъркайте, като при нужда долейте малко от водата на варене на пастата.

Финално овкусете ястието с подправките и скълцаните билки. Поднесете пастата с тигрови скариди в голяма купа или чиния, като аранжирате хубаво скариди.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пламена
Пламена
14.01.2016 17:23
Преди известно време приготвих тази невероятна рецепта. Страхотно се получи. Лесно, бързо и вкусно! Днес ще повторя ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв