Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашната торта на баба

Домашната торта на баба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашната торта на баба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Представяме ви тази много вкусна и лесна домашна бисквитена торта от тефтерите на баба"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакетчета
  • прясно мляко - 1 л
  • орехи - 100 г ядки
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр. пресни
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 с.л.
  • ром - 3 капки.
  • шоколад - 6 блокчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 750 мл от млякото и го кипнете. Към него прибавете захарта и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.

Разбийте яйцата и прибавете към тях брашното, ванилията и рома. Получената смес миксирайте със сладкото прясно мляко. Целта е да се добие кремообразна течност.

Натрошете бисквитите и ги разпределете по дъното на тава. Покрийте този слой с малко от останалото прясно мляко и приготвения преди малко крем.

Наредете още един пласт бисквити и повторете процедурата. Когато бисквитите свършат, завършете десерта само със слой крем. Отгоре поръсете със смлени орехи и шоколад. Готовата торта оставете в хладилник за осем часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: