gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Постна мусака по турски

Постна мусака по турски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5022k
Постна мусака по турски1 / 2
09/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Стопли ли се времето, залагаме на вкусните и постни манжи - като тази постна мусака по турски"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичките и ги нарежете на филийки. След това задушете за няколко минути всяка от тях в малко зехтин. В друг съд задушете нарязаните на ситно лук, патладжан, чушки и картофи.

Овкусете плънката с подправките и я отдръпнете от котлона. В подходяща тава наредете слой от тиквички и отгоре разпределете плънката. Повторете процедурата и завършете мусаката с последен слой само от тиквички. Облейте всичко с доматеното пюре.

Поставете ястието в предварително загрята фурна. Когато течността изври, ястието е готово. Така приготвената мусака се поднася посипана с накълцан копър и магданоз. По желание може да се полее и с кисело мляко.

Виж също как се прави пухкава заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: