gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно Вино»Руско домашно вино от касис

Руско домашно вино от касис

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Руско домашно вино от касис1 / 3
29/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7 бутилки
"Баба да си затваря сладко в буркани, ние касисът го ползваме за друго - за направата на пивко вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Касисът се измива и се подсушава. Намачква се леко и се слага в дамаджана или бутилка с широко гърло. Заливат се с 2 литра вода, покриват се с марля и се оставя за 5 дни на топло тъмно място.

Сокът се прецежда. Излива се в дамаджаната. Медът и захарта се смесват и се разтварят в останалата вода. Добавят се към сока.

Дамаджаната се оставя на тъмно и топло място и се слага тапа с малък маркуч, потопен във вода. Оставя се за 10 дни. Прелива се в чиста дамаджана и отново се затваря с тапа с маркуч, потопен във вода.

Оставя се за 2 месеца на хладно. След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: