Оризови топки
Rice Balls

Оризови топки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1130k
Оризови топки2 / 2
03/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Парти хапки, мезе за бира или хрупкави вегетариански хапки - изборът е ваш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз).

Измиваме със студена вода и го изсипваме в купа, прибавяме 1 цяло яйце и 2 жълтъка, сирената, меда, орехите и подправките. Омесваме добре и правим топчета с големината на орех.

Овалваме в галета или пармезан, панираме в добре разбитите яйца и пържим до златист цвят. Поднесете ги със сос горчица и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: