Печена свинска плешка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
30/09/2015
"И лято, и зима...важното е свинска плешка да има"
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38 028
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1 бр. (2 - 3 кг)
  • чесън - 4 скилидки скълцан
  • чили - ½ ч. л. на прах
  • червен лук - 1 глава скълцан
  • мащерка - 3 стръка прясна или 1 ч.л. сушена
  • бахар - 1 ч.л. зърна, смлян
  • кайсиев мармалад - 2 с. л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 100 мл слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете плешка със слой мазнина отгоре, която трябва да набраздите с ножа на ромбове.

Счукайте в хаванче чесъна, чилито, лука, мащерката, бахара и добавете мармалада и соевия сос. При непрекъснато разбиване долейте и олиото.

Натрийте хубаво плешката с ароматната смес. Покрийте месото отгоре с алуминиево фолио и оставете да се маринова за през нощта.

След това оставете месото на стайна температура и после го пъхнете да се пече в загряна на 220 градуса за половин час.

Намалете фурната на 150 градуса и печете още 150-180 минути.

Готовото месо се вади, увива се с алуминиево фолио и след половина час се разрязва на порции.

Може да поднесете свинската плешка с картофено пюре, зеле, сладко от боровинки или салата, туршия по избор.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар