Конфитюр от райски ябълки
Džem od japanskih jabukaПовидло из хурмы
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от райски ябълки

Конфитюр от райски ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k276k
Конфитюр от райски ябълки1 / 2
30/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4 буркана
"Изпитаните рецепти за конфитюр са съкровище, което трябва да се съхранява и предава за поколенията"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Райските ябълки се измиват и се отцеждат от водата. Разрязват се на четвъртинки, семките и кората се отстраняват.

Половинката лимон се изцежда, сокът се добавя към райските ябълки и сместа се пасира.

Добавя се захарта и конфитюрът се вари на слаб огън 45 минути, като от време на време се разбърква.

Сваля се от котлона и още горещо се разпределя в буркани, затварят се с капачки и се обръщат, за да изстинат.

Готовият конфитюр от райски ябълки се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: