Нахутени питки

04/10/2015
Ogi
отOgiНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се разбиват яйцата. Към тях се добавят нахутеното брашно, другото брашно, киселото мляко и солта. Може да се долее малко вода, в случай че получената смес е прекалено гъста.

Всичко се разбърква старателно и се оставя десетина минути, докато съставките се слеят напълно. През това време тиганът се намазнява леко и се оставя да загрее.

От получената смес се взема с черпак и се разстила върху нагорещения съд.

Когато питката се изпече от едната страна, се обръща. Готовите нахутени питки се сервират с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар