Турски гевречета

01/10/2015
М. К.
отМ. К.Новак
"Сега ще опитате да видите мит ли е, че турските гевречета са най-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 556
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и се прибавя захарта. В голяма купа се разбиват яйцата и се добавят брашното, млякото и мазнината.

Слага се и разтвора с маята и се омесва тесто. То се оставя на стайна температура за 40-50 минути.

След което се размесва още веднъж и се разделя на топки. Всяка топка се разтегля, така че да се получи нещо като тънко руло.

То се усуква, а краищата му се слепват, за да се получи геврек. Готовите гевреци се оставят настрана за няколко минути.

През това време се приготвя сиропа от завряла вода и захар. Той се държи на котлона, докато захарта се стопи напълно. После се маха и се оставя да изстине.

С охладения сироп се поливат всички гевречета, след което се поръсват със сусам. Те се нареждат в намаслена тава и се пекат 20-25 минути в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар