Традиционна бобена салата
Traditional Bean Salad
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена Салата»Традиционна бобена салата

Традиционна бобена салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1016k
Традиционна бобена салата
Снимка: Зорица
1 / 5
12/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции2-4
"Традицията повелява Бобената салата да се консумира с много лук и верни приятели !"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г едър зрял
  • лук - 1 глава червен, голяма
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 6 с.л., може и олио
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете възможно най-едрия сорт боб. Накиснете го за няколко часа в студена вода, после сменете водата с нова и го сложете да се свари на бавен огън. Важно е да не се преварят зърната - трябва да са сварени, но не разкашкани.

Готовият боб се оставя да се охлади заедно с водата, в която е врял. След това се отцежда. Лукът се реже на полумесеци и се намачква със сол. Прибавя се към боба, овкусява се със сол, черен пипер, оцет и зехтин.

Поднесете салатата с накълцан магданоз и маслини по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 5
3 6
2 2
1 1
Дай твоята оценка: