Сос Бешамел с кисело мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Сос Бешамел с кисело мляко1 / 3
02/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прикрепете дафиновия лист с карамфила на клечка и прикрепете към лука. Оставете настрана.

Смесете млякото със сметаната в тенджера и сварете за 5 минути. Махнете от котлона.

Загрейте маслото в друга малка тенджерка и когато то се разтопи, прибавете брашното и разбъркайте добре. Гответе на бавен огън около 10 минути, като непрекъснато разбърквате.

Махнете от котлона и прибавете към топлата млечна смес. Разбъркайте добре и върнете на огъня.

Прибавете лука, към който с клечка са прикрепени дафиновия лист и карамфила.

Кипнете за 10 минути, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Махнете от котлона, охладете и прибавете киселото мляко. Сосът е подходящ за лазаня, мусака и др.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: