Постните катми на баба
Babine posne katme
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Постните катми на баба

Постните катми на баба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Постните катми на баба1 / 2
03/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Постите са чудесен повод да приготвите и почерпите с тези разкошни катми"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, а маята се разтваря в малко топла вода. Двете съставки се смесват и се добавя останалото количество вода. Подправя се със солта и захарта, след което се разбърква.

Сместа за катмите престоява на стайна температура 20 минути, след което от нея се взема известно количество с черпак, което се разпределя по нагорещен и намазнен тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се вадят. По желание могат да се намажат с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: