Парени понички

02/10/2015
Олга
отОлгаНовак
"Парени понички предлагаме, вкусни парени понички, топли, топли понички, насам, докато не са свършили "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 915
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва със солта. Маята се пуска в топлото прясно мляко заедно с една супена лъжица кафява захар и ваниловата захар.

Яйцето се разбива с останалото количество захар. После всички продукти се смесват и се омесва тесто, като постепенно се добавя мазнина. Полученото тесто трябва да е нежно и крехко.

То се оставя на стайна температура за поне четиридесет минути. След което от него се оформят топчета и се подреждат в пароварка.

Готовите запарени понички могат да се овалят в пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар