gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Млечната баница на баба със сирене

Млечната баница на баба със сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Млечната баница на баба със сирене1 / 2
03/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата, в която ще се разположи баницата, се намазва добре със свинска мас. Взимат се първите три кори, сгъват се на хармоника и се нареждат в намазнения съд.

Така се процедира, докато всички кори се озоват в тавата. След това те се нарязват леко с нож на 7-8 места и се поръсват с натрошено сирене и малко мазнина.

Тавата с корите се оставя настрани, за да се приготви и заливката. Тя се прави като в дълбок съд се разбиват яйцата и при тях се излее киселото мляко, в което предварително сме сложили содата.

Всичко се разбърква старателно и се оставя за 10 минути на стайна температура.

После със заливката се покриват корите и тавата се слага в загрятата фурна. Пече се на 180 градуса до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: