Заливка за мусака
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака

Заливка за мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Заливка за мусака1 / 2
10/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
"Без вкусна заливка мусаката е просто смес от картофи и кайма, запечени във фурната!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте олиото и запържете брашното. Когато брашното пусне мехурчета, се налива 2 чаени чаши прясно мляко или разбито на гъст айрян кисело мляко. Добавете и лъжичка сол и бъркайте, докато почне да се отделя от стените на тенджерката.

Сваля се от огъня и се добавят две яйца. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.

Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.

Рейтинг

5 9
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: