Лесни пурички с мас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Лесни пурички с мас1 / 2
12/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"А знаете ли, че ако никой не ви гледа, може да изядете колкото си искате от тези пурички"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • мармалад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се сипва в голяма купа. Прави се кладенче и в него се излизват разбитите яйца. Слагат се още свинската мас и водата.

Подправя се със захарта и солта и се замесва тесто. То се разстила върху плоскост с помощта на точилка и се разрязва на малки правоъгълници. Във всеки един от тях се слага мармалад и се завива на пуричка.

Получените тестени изделия се нареждат в набрашнена и намазнена тава. Изпичат се в загрята фурна на 170 градуса.

След двадесетина минути се вадят от печката и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: