Панирани гъби Булка
Pohovane jajčare
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Панирани гъби Булка

Панирани гъби Булка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Панирани гъби Булка1 / 2
03/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3
"Страхотно име за страхотни гъби"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г Булка
  • зехтин - за пърженето
  • за панировката
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е препоръчително да се изберат дребни гъби Булка.

Те се измиват и почистват, след което се потапят цели във вряла вода за около минута. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцедят.

През това време се приготвя панировка от изброените продукти. Всяка гъба се потапя в нея и след това се изпържва в загрята мазнина.

Готовите панирани гъби се редят върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: