Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пълнозърнеста пърленка

Пълнозърнеста пърленка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнозърнеста пърленка1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пърленка, която е не само ароматна, но и полезна. Да ви запазим две?"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче, суха
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с маята и подправките. Добавете зехтина и налейте около 1 ч.ч. вода.

Разбъркайте и омесете тесто. Оставете го да втаса на стайна температура и след това го накъсайте на 3 топки.

Разточете всяка една от тях. Печете в намазнена и набрашненa тава в предварително загрята фурна на 200 градуса.

По желание можете да наръсите пърленките с червен пипер, сминдух или чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих сложила в тестото и малко чесън на прах за аромат, но пък не всеки обича чесън
18.11.2019 23:41