Домашни кроасани с орехи и шоколад

ДораДораНовак
12/10/2015
"Практичните домакини знаят, че винаги може да разчитат на готовото бутер тесто, за да зарадват близките си "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 060
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 800 г
  • шоколад - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. малки
  • орехи - 1 шепа, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разстила върху набрашнена повърхност и леко се разтегля. Нарязва се на триъгълници.

В средата на всяко парченце тесто се слага от шоколада и от смлените орехи. След това триъгълничетата се завиват, така че да се получат малки кроасанчета.

Всяко от тях се намазва добре с разбитите яйца и се нарежда в набрашнена тавичка.

По желание може да се поръси с още орехи. Получените тестени изделия се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар