Домашни кроасани с орехи и шоколад
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Кроасани»Домашни кроасани с орехи и шоколад

Домашни кроасани с орехи и шоколад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Домашни кроасани с орехи и шоколад1 / 2
12/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Практичните домакини знаят, че винаги може да разчитат на готовото бутер тесто, за да зарадват близките си"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 800 г
  • шоколад - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. малки
  • орехи - 1 шепа, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разстила върху набрашнена повърхност и леко се разтегля. Нарязва се на триъгълници.

В средата на всяко парченце тесто се слага от шоколада и от смлените орехи. След това триъгълничетата се завиват, така че да се получат малки кроасанчета.

Всяко от тях се намазва добре с разбитите яйца и се нарежда в набрашнена тавичка.

По желание може да се поръси с още орехи. Получените тестени изделия се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: