Домашни кроасани с орехи и шоколад
Homemade Croissants with Walnuts and Chocolate
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Кроасани»Домашни кроасани с орехи и шоколад

Домашни кроасани с орехи и шоколад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Домашни кроасани с орехи и шоколад2 / 2
12/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Практичните домакини знаят, че винаги може да разчитат на готовото бутер тесто, за да зарадват близките си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разстила върху набрашнена повърхност и леко се разтегля. Нарязва се на триъгълници.

В средата на всяко парченце тесто се слага от шоколада и от смлените орехи. След това триъгълничетата се завиват, така че да се получат малки кроасанчета.

Всяко от тях се намазва добре с разбитите яйца и се нарежда в набрашнена тавичка.

По желание може да се поръси с още орехи. Получените тестени изделия се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: