Люти чушлета в марина

06/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862811052
"Лютите чушлета в марината са чест гост на трапезата, защото винаги внасят нотка пикантност и настроение!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 292
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2.5 кг
  • чесън - 150 г
  • олио - 250 мл
  • оцет - 500 мл бял винен
  • захар - 3 с.л.
  • магданоз - 50 г
  • дафинов лист - 5 бр.
  • целина - 100 г листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре чушлетата и ги цепнете леко, за да могат да поемат по-добре от маринатата. Сипете оцета, захарта, солта, дафиновите листа и олиото в тенджера. Кипнете сместа на бавен огън, като непрекъснато разбърквате. Добавете половината от чушките в маринтата и ги притиснете леко.

Кипнете за около 10 минути и ги извадете. Повторете същатата процедура с оставащите чушки. Оставете маринатата да се охлади и я смесете с нарязаните магданоз и целина. Нарежете скилидките чесън и ги добавете към маринатата.

Кипнете отново сместа на много бавен огън и варете 2-3 минути. Изсипете сместа върху чушките. Разбъркайте внимателно и сложете в хладилник за 24 часа. Разпределете ги в буркани, залейте с маринатата. Затворете и съхранявайте на прохладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар