Сватбена торта на два етажа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Сватбена торта на два етажа1 / 2
06/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне140 мин.
Готвене20 мин.
Общо160 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява на котлона в голяма тенджера и при него се добавят сметаната, сирената и захарта. Бърка се до добиването на гъст еднороден крем, след което се отдръпва да се охлади.

Първият блат се поставя върху поднос и се маже с част от крема. След това се поставят и останалите три, като последният не се маже. Идва ред и на малките блатове.

Първият се намазва от едната страна и се поставя в средата на големия блат, като кремът се пада между двата. След това малкият блат се намазва и от горната страна. Върху него се редят и останалите блатове, които също се мажат.

После тортата се намазва с остатъка от крема от всички страни с шпатула. Приглажда се добре. Прибира в хладилника за 3 часа.

Изважда се, за да се украси с още крем. Той се приготвя като в купа се смесят затоплен маргарин, масло, пудра захар и прясно мляко.

Всичко се разбърква и се поставя в шрпиц. С него се шприцоват формички по ръба на блатовете. Последният етаж на тортата се украсява с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: