Мюнхенски вайсвурст
Munich Weisswurst

Мюнхенски вайсвурст

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Мюнхенски вайсвурст1 / 2
07/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
16 бр.
"Не е нужно да чакате Октоберфест, за да си похапнете вкусни мюнхенски вайсвурст!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г леко замразено
  • телешко месо - 600 г
  • сол - 35 г
  • сланина - 400 г без кожа
  • свинска кожа - 100 г
  • лед - 300 г
  • джинджифил - 1 щипка сух
  • кардамон - 1 щипка
  • лук - 10 г
  • магданоз - 20 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - 1 г
  • лимонова кора - 1 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата ще са ви нужни обвивки за наденица.

Нарежете свинското и телешкото на кубчета. Кипнете вода и сварете свинската кожа с лука за 15 минути. Извадете ги и ги смелете.

Смесете нарязаното месо с подправките и солта, както и половината от леда. Пасирайте всичко и оставете в хладилник. След това пасирайте и сланината. Пасирайте отделно останалия лед.

Смесете всичко заедно. Пригответе 16 обивквки за наденица и ги напълнете внимателно, без да ги препълвате. Завържете ги внимателно.

Загрейте вода на 80 градуса, като задължително я проверете с термометър. Температурата трябва да бъде постоянна. Сложете наденичките и ги варете 30 минути. Охладете и поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: