gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Шкембе чорба със свинско шкембе

Шкембе чорба със свинско шкембе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Шкембе чорба със свинско шкембе1 / 7
07/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Никой не отказва шкембе! Никой! Особено когато е свинско, горещо и поднесено с много чесън и оцет!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете свинското шкембе във вряла вода, внимателно го изстържете с нож от вътрешната и външната страна, измийте го много добре и го залейте със студена вода. Варете около 1 час.

Нарежете свареното шкембе, а бульонът от варенето му се посолява и се вари още 20 минути.

След това добавете към него сгорещеното олио, смесено с червения пипер, черен пипер на вкус и млякото.

При поднасяне сложете малко шкембе в чинията и залейте с горещия бульон. Овкусете само с оцет и счукан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
42
31
21
11
Дай твоята оценка: