Френска лучена супа
French Onion SoupFrancuska supa od luka

Френска лучена супа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Френска лучена супа1 / 2
06/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Смело можем да сравним френската лучена супа с малката черна рокля - истинска неостаряваща класика"

Необходими Продукти

  • лук - 500 г кромид стар
  • вино - 100 мл бяло
  • чесън - 3 скилидки стар
  • бульон - 3 кубчета зеленчуков
  • кашкавал - 300 г ементал
  • праз - 250 г от светлата част
  • масло - 50 г
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки кръгчета и ги запържете леко в масло на умерен огън. Добавете бъркайки ситно нарязания праз, с начукания чесън, кубчетата бульон и 1 литър вода.

Овкусете супата с мащерка, сол и черен пипер на вкус. Нека да поври на умерен огън за около 20-25 минути. Към края на варенето сипете и бялото вино. Сложете супата във фурната в подходящ съд, покрийте я отгоре с леко запържените кубчета хляб.

Добавете върху кубчетата настъргания ементал и запечете за около 10 минути на 280 градуса, докато отгоре леко се зачерви. Поднесете супата топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: