Каша с печурки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5010k
Каша с печурки1 / 2
16/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Гъбите трябва да са така приготвени, че да си готов да умреш, за да ги опиташ - Медицинска поговорка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват. Ако са едри, се надребняват, но ако са дребнички, се оставят цели.

Пускат се в 4 ч.ч. вряща подсолена вода, за да се сварят. След това се отстраняват внимателно и се оставят настрана, без обаче бульонът да се изхвърля.

В тенджера се запържва брашното и се разрежда с водата, в която са врели гъбите. Щом кашичката заври, се добавят и гъбите.

Яденето се оставя да къкри още десетина минути и се подправя с изброените подправки.

Разбърква се и се сваля от огъня. По желание може да се поднесе с малко заквасена сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: