gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Тесто»Универсално тесто за кифлички

Универсално тесто за кифлички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Универсално тесто за кифлички1 / 4
17/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Ако и вие искате кифличките ви да бухнат така, това е рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта и се оставя настрана. Брашното се пресява в голяма купа и в него се прави кладенче. В отвора се изсипват маята, 1 ч.ч. вода, солта, маслото, киселото мляко и разбитите яйца.

Всички продукти се разбъркват и полученото тесто се оставя на стайна температура за 40 минути, за да има време да удвои размера си. Втасалото тесто се разточва с точилка върху набрашнена повърхност, реже се на триъгълници.

В тях се поставя от солената или от сладката плънка и се завиват кифлички. Те се намазват в разбитите жълтъци и се редят върху набрашнена и намаслена тавичка. Пекат на загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: