Калмари на плоча

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
10/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити калмари се нарязват на големи парчета. С нож се правят леки разрези по месото, така че да изглежда карирано.

После всички парчета се поставят в дълбок съд, поръсват се с подправките и се объркват с малко зехтин.

Престояват така половин час и се пакет на плоча за кратко, като се обръщат, за да не загорят. Калмарите са готови, когато придобият златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: