Патица, пълнена с ориз и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Патица, пълнена с ориз и гъби1 / 4
11/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Пълнена патица - вкусна изненада за всички на трапезата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка налейте малко от мазнината и задушете лука, морковите и гъбите. Щом продуктите си пуснат вода, прибавете и предварително изкиснатия във вода ориз.

Налейте около 1 к.ч. вода и разбъркайте. Оставете яденето да къкри на огъня няколко минути. Когато оризът поомекне, добавете подправките и оттеглете от котлона.

С нея напълнете изчистената и осолена патица. След като приключите, зашийте птицата с клечки за зъби и я поставете в намаслена тавичка.

Покрийте яденето с фолио и печете в загрята фурна на 200 градуса около час, после намалете температурата на 180 градуса, свалете фолиото и допечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: