Супа с телешка опашка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Супа с телешка опашка1 / 2
26/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4
"Дояла ни се е вкусна селска супа и веднага се сетихме за тази - опитайте я и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката опашка се одира, нарязва и сварява в около 1.5 л вода с целината, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. След това опашката се маха от бульона и се обезкостява.

Бульонът пък се прецежда и в него се пускат да врат почистените и нарязани на кубчета лук, моркови, картофи и тиквичка. Добавя се маслото и гозбата се оставя да къкри 15-20 минути на тих огън. После месото от телешката опашка се връща.

За финал се добавят чили сосът и червеният пипер. Яденето се отстранява от котлона и се поръсва със скълцани магданоз и копър. При поднасяне може да се овкуси с малко оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: