Зрял боб с ребърца

14/10/2015
Руми
отРумиНовак
"Най-вкусната подправка за зрял боб определено са свинските ребърца, съгласни ли сте?"
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 392
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва във вода за 1 вечер. Сварява се в подсолена вода и се отцежда.

В тенджера се задушава нарязаният лук и се добавя доматеното пюре. Слагат се бобът и ребрата. Всичко се позапържва и се долива 1 ч.ч. вода.

Оставя се да къкри на огъня, докато месото се сготви. Брашното се запържва отделно с червения пипер и се добавя към ястието, за да се сгъсти.

Слага се джодженът и се посолява. Разбърква се добре и след 6-8 минути гозбата се отдръпва от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар