Болярски сос

13/10/2015
Недялко
отНедялкоНовак
"Сосовете са измислени, за да правят храната по-вкусна. Болярският сос е измислен, за да направи яденето ни неустоимо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 786
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се измиват и почистват. Нарязват се на ситно или се смилат.

В оскъдно намаслена тенджера се слага маслото и щом се загрее, в него се добавят скълцаните лук и чесън.

Следват чушките и гъбите. Когато всичко омекне, се налива доматеното пюре. Сосът се оставя да къкри няколко минути на огъня. Ако е много гъст, се разрежда с вода.

Поръсва се подправките и се разбърква, след което се маха от котлона. Полученият сос се ползва за овкусяване на паста, ориз, зеленчукови и месни ястия.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
10.05.2016 09:11
Много добро решени щом е подходящ за доста ястия.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв