Болярски сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Болярски сос1 / 2
13/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
"Сосовете са измислени, за да правят храната по-вкусна. Болярският сос е измислен, за да направи яденето ни неустоимо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се измиват и почистват. Нарязват се на ситно или се смилат.

В оскъдно намаслена тенджера се слага маслото и щом се загрее, в него се добавят скълцаните лук и чесън.

Следват чушките и гъбите. Когато всичко омекне, се налива доматеното пюре. Сосът се оставя да къкри няколко минути на огъня. Ако е много гъст, се разрежда с вода.

Поръсва се подправките и се разбърква, след което се маха от котлона. Полученият сос се ползва за овкусяване на паста, ориз, зеленчукови и месни ястия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: