Вкусни пълнени печурки
Tasty Stuffed Champignons
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Вкусни пълнени печурки

Вкусни пълнени печурки

ОгнянОгнян
Новак
7760
Вкусни пълнени печурки1 / 2
13/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Нека семплото заглавие не ви подвежда, тези пълнени печурки са феноменално вкусни, а ароматът, който се носи от тях - завладяващ"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката ситно нарязаният праз се запържва в олиото и когато стане златист, се деглазира с виното. Прибавя се мляното месо и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.

Прибавят се подправките и се готви, докато виното се изпари. Прибавя се натрошеното синьо сирене и се сваля от котлона. Разбърква се добре.

Гъбите се измиват, махат им се пънчетата и се посоляват. Подреждат се в тава и във всяка гъбка се слага по малко масло.

Плънката се разпределя по равно във всички гъби и отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.

Сипва се съвсем малко вода на дъното на тавата и се пече 30-40 минути на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: