Сарми с бахур
Sarma with Black Pudding

Сарми с бахур

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Сарми с бахур1 / 2
18/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Ще приготвим сарми с бахур по стара селска рецепта, а вие имате избор - да се облизвате цял ден или да запретнете ръкави и вие да свиете няколко сарми"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва във вода за един час, а после се отцежда от нея. В тенджерка се слага малко мазнина и в нея се задушава накълцаният лук.

Щом той стане прозрачен, се слага и оризът. Прибавят се подправките и малко вода, след което се разбърква. Щом оризът поомекне, добавете нарязания на парчета бахур и разбъркайте отново.

Дръжте ястието на огъня още 4-5 минути, след което отстранете. С така приготвената плънка свийте сарми.

На дъното на дълбока тенджера сложете няколко лозови листа. Отгоре наредете сармите и капнете малко масло.

Притиснете с огнеупорна чиния и налейте към 3-4 ч.ч. вода. Варете сармите на слаб огън. След около 50 минути би трябвало вече да са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: