Черен ориз със сьомга
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Черен ориз със сьомга

Черен ориз със сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Черен ориз със сьомга
Снимка: Kristine Tenova
1 / 6
17/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции2
"Най-специалните гости заслужават най-специалните ястия, затова им поднесете тази сьомга с черен ориз - няма как да не останат много приятно изненадани"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза, сипете го в тенджера и залейте с 1 ч.ч. гореща вода. Сложете капак и оставете така за 1 час.

След това го отцедете много добре, добавете маслото и зехтина към него, както и ситно нарязаните лук и чесъна. Запържете, докато се изпари водата и оризът започне да се пържи.

Добавете виното, сложете капак и намалете силата на котлона. След 10-тина минути добавете бульона.

Варете 30-40 минути на бавен огън, поръсете с черен пипер и махнете от котлона.

Поръсете с пармезан.

Запечете сьомгата на грил тиган и сервирайте върху порциите ориз. Поръсете със смлени орехи и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: