gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Черен ориз с печурки

Черен ориз с печурки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Черен ориз с печурки1 / 2
19/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте черния ориз с около 1 л гореща вода, стрийте едното кубчет зеленчуков бульон и сложете на котлона. Варете, докато се абсробира течността.

Нарежете гъбите, лука и целината. Загрейте маслото и запържете целината и лука за 1 минута, добавете гъбите и след малко прибавете белия ориз.

Разбъркайте, налейте около 600 мл гореща вода и стрийте и другото кубче бульон. Варете, докато оризът поеме водата. Сервирайте ястието на пластове - пласт бял ориз и пласт черен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: