Пилешка кремсупа

07/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Днес избрахме да ви изненадаме с тази супа - сигурни сме, че ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 947
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода заедно с лука и магданоза, след което се обезкостява. Част от бялото месо се нарязва на кубчета и се оставя за гарниране към готовата супа, а останалото месо се смила в месомелачка.

От олиото или зехтина, брашното и 2/3 от млякото се приготвя бешамелов сос, който се смесва със смляното месо и прецедения бульон. Супата се вари 5-6 минути, след което се пасира.

Застройва се с разбитото яйце и останалата 1/3 от млякото и се подправя с прясното масло и лимонов сок на вкус. Във всяка купичка се слагат няколко парченца от нарязаното бяло месо и се поръсва с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Толеда
Толеда
11.04.2013 19:55
По скоро има вкус на рядък сос за пиле фрикасе...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв